Сексът е индивидуален и при всеки преживяванията са по различен начин. Именно затова проведохме допитване сред 100 души, за да разберем кои са техните предпочитани секс позиции.

Ето какво отговориха те:

 

ЖЕНИТЕ

9. Лотос:

Лотосът, позицията, при която двамата партньори са седнали лице в лице, не се радва на голяма популярност сред анкетираните жени. Трудна за маневри и изискваща внимание, тази поза вероятно е извън зоната на комфорт за мнозина.

8. Лъжички

Въпреки че лъжичките са хубави, въпросът си остава – какво правим с вилиците? Жените обичат обичайните лъжици, но се изказват срещу неудобствата, свързани с пристягането на тялото.

7. 69

Момичетата не изглежда, че са много заядливи по отношение на взаимното удоволствие, но 69 пада на седмо място. Вероятно не е толкова приятно, когато трябва да се справяте едновременно с две задни части.

6. Обърната ездачка

Обратната ездачка заема средна позиция, предоставяйки отличен изглед за едната страна, но евентуално оставяйки мъжа с неприятно "краката му са там" чувство.

5. До стената

Сексът до стената изглежда секси във филмите, но в реалния живот изисква майсторство и комбинация от акробатични умения.

4. Глезените над главата

Тази поза, с глезени над главата, изглежда да е любима сред жените, показвайки техните флексибилни умения, придобити, вероятно, в йога практиката им.

3. Ездачка

Обичаме да сме силни и да контролираме. Ездачката дава възможност на жената да има пълен контрол и същевременно да се наслади на визуални и физически стимули.

2. Мисионерска

Най-баналната, но и най-удобната поза за много жени. Мъжът прави всичката работа, а тя има достатъчно пространство и възможности за участието си.

1. Кучешка

"Лицето надолу, дупето нагоре" – класиката винаги е била на мода. Жените обичат този вариант, който им предоставя интимност и възможност за пълен контрол от страна на партньора.

МЪЖЕТЕ

9. Лотос

Мъжете също не изглежда, да се радват на Лотоса, вероятно поради сложността му и липсата на активно движение.

8. Лъжички

Втори път съвпадение! Видимо нещата с приборите не са толкова атрактивни, особено когато изискват по-голямо усилие.

7. Глезените над главата

Гледка на теория, но на практика може да се окаже прекалено сложна. Мъжете, вероятно, предпочитат нещо по-директно.

6. До стената

Тази поза може и да изглежда вълнуваща във филмите, но в реалния живот изисква подходяща арена и усилия, които не винаги са налични.

5. 69

Мъжете са по-отзивчиви по отношение на взаимното удоволствие, като позицията 69 е намерила своето място в тяхното топ 9.

4. Обърната ездачка

И тук има съгласие – гледката от обърнатата ездачка е несравнима и секси.

3. Ездачка

Дръжте се здраво, защото мъжът взима отпуска и се наслаждава на гледката. Сред мъжете тази поза заема заслужено трето място.

2. Мисионерска

Мисионерската поза, въпреки че е банална, предоставя на мъжа пълен контрол и свобода за действие. От горе надолу, той има възможността да изрази своето желание, без да се оплаква.

1. Кучешка

И на първо място за мъжете е класиката – кучешка поза. Този вариант не само им предоставя контрол, но и създава чувството за интимност и власт, което ги привлича.

В крайна сметка, не важи колко е дълъг списъкът с предпочитани пози. Всеки е уникален, и важното е да се намирате в синхрон и да откривате удоволствие един с друг. Позите са само инструмент, а насладата произтича от взаимното уважение и внимание. Така че, независимо коя поза предпочитате, важното е да го правите с любов и разбиране.