За тези, които искат да увеличат размера на гърдите си, без да прибягват до операция, има естествени и ефективни методи, които да обмислят. Въпреки че генетиката играе важна роля, изборът на начин на живот, рутинните тренировки, телесното тегло и възрастта също допринасят за размера на гърдите. Сега ще ви предложим няколко варианта за естествени начини, за увеличаване на размера, на гърдите!

Разбиране на размера на гърдите:

Размерът на гърдите е сложно взаимодействие на генетични фактори, избор на начин на живот и хормонални влияния. Обикновено развитието на женските гърди достига своя пик по време на пубертета поради освобождаването на хормони, което води до натрупване на мазнини в гърдите. Въпреки това, след 23-годишна възраст растежът на гърдите има тенденция да се стабилизира.

Фактори, водещи до намаляване на размера на гърдите:

Няколко фактора могат да допринесат за намаляване на размера на гърдите, включително загуба на тегло, стареене, бременност и кърмене, хормонални промени по време на менопаузата и определени медицински състояния като рак на гърдата или лъчева терапия.

Естествени подходи за увеличаване на размера на гърдите:

1. Диетичен избор:

pravilni-hrani-za-uvelichavane-na-gardite

Някои храни могат да повлияят на нивата на хормоните, подпомагайки естественото увеличаване на гърдите. Богатите на естроген храни включват ленено семе, соеви продукти, ябълки, портокали, праскови, млечни продукти, орехи, фъстъци и зехтин. Освен това, храни, които стимулират производството на прогестерон, като броколи, боб, яйца, ядки, моркови, тиква, пълнозърнести храни и черен шоколад, могат да бъдат полезни.

2. Добавки:

Добавките за увеличаване на гърдите, съдържащи естествени съставки като женшен, черен кохош, донг куай и семена от копър, имитират ефектите на естрогена, насърчавайки производството на хормони и растежа на гръдната тъкан.

3. Масаж:

Редовният масаж на гърдите с помощта на кремове, масла или гелове за уголемяване подобрява кръвообращението и разтяга тъканите на гърдите. Това стимулира освобождаването на пролактин и окситоцин, насърчавайки растежа на гърдите. Препоръчителната рутинна процедура за масаж включва нежни кръгови движения в продължение на поне пет минути дневно.

4. Упражнение:

Целенасочените упражнения могат да укрепят гръдните, гръбните и раменните мускули, осигурявайки подкрепа и тонизирайки областта на гърдите. Четири упражнения, които трябва да имате предвид, са:

Стенна преса:

ugolemqvane-na-gardi-liceva-opora-golqm-bust

Поставете ръцете на стената малко по-широко от ширината на раменете. Отстъпете назад и огънете лактите, спускайки гърдите към стената. Вдишайте и се върнете в изходна позиция. Изпълнете 3 серии с различни повторения.

Вдигане на сгъната ръка:

Застанете прави със скръстени ръце пред гърдите. Повдигнете ръцете над главата си и ги върнете на нивото на гърдите. Изпълнете 15 повторения на серия за 3 серии. 

Кръгове на ръцете:

Изпънете ръцете встрани на нивото на раменете. Правете малки кръгове назад за една минута - след това напред. Пулсирайте ръцете нагоре и надолу за една минута.

Лицеви опори:

Влезте в поза на дъска и спуснете гърдите към пода, като огънете лактите. Натиснете през дланите, за да изправите ръцете. Започнете с 3 серии от 8-10 повторения.

Заключение:

Увеличаването на размера на гърдите по естествен път е многостранен подход, който включва избор на диета, добавки, масаж и целенасочени упражнения. Като включите тези методи в рутината си, можете да постигнете по-плътен и стегнат бюст, без да прибягвате до операция. Не забравяйте, че последователността е ключова и резултатите може да варират от човек на човек.